PARMESANTOPPAD MINESTRONESOPPA
Mustig och god vardagssoppa med pasta och bacon.
2 portioner
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1 morot
1 potatis
½ fänkål
70 g bacon
½ msk smör
2 dl cocktailtomater på burk
5 dl vatten
2 msk koncentrerad kycklingfond
1 tsk basilika
1 dl okokt minipasta, t ex snäckor
35 g babyspenat
salt, svartpeppar
Topping:
färsk basilika
½ dl riven parmesanost
Skala och hacka lök och vitlök. Skala och tärna morot och potatis. Strimla fänkål och bacon. Fräs allt i smör i en kastrull tills baconet blivit tillagat och löken mjuknat. Häll på tomater, vatten, fond och basilika och låt koka under lock ca 7 minuter.
Tillsätt pastan och koka den tid som anges på förpackningen. Späd ev med mer vatten. Lägg i spenaten den sista minuten. Smaka av med salt och peppar. Toppa med basilika och parmesan vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar