HETA HAVREPLÄTTAR MED GLASS
Frasiga havreplättar med kardemummasmak serverade heta med glass, t ex romrussinglass.
4 portioner
4 dl havregryn
5 dl mjölk
3 ägg
1/2 tsk salt
2 msk socker
1 1/2 - 2 tsk malen kardemumma
2 msk smält smör eller margarin
Tillbehör:
1 pkt glass, t ex romrussin
färsk frukt, t ex kiwi eller mandarinklyftor
Blanda havregryn och mjölk. Vispa sönder äggen och vispa ned dem i smeten. Tillsätt salt, socker, kardemumma och smält smör.
Grädda plättar på vanligt sätt. Håll dem varma över en kastrull med hett vatten. Lägg upp plättarna i högar på tallrikar. Skeda glassen bredvid och garnera ev med litet färsk frukt.
Frasiga havreplättar med kardemummasmak serverade heta med glass, t ex romrussinglass.
4 portioner
4 dl havregryn
5 dl mjölk
3 ägg
1/2 tsk salt
2 msk socker
1 1/2 - 2 tsk malen kardemumma
2 msk smält smör eller margarin
Tillbehör:
1 pkt glass, t ex romrussin
färsk frukt, t ex kiwi eller mandarinklyftor
Blanda havregryn och mjölk. Vispa sönder äggen och vispa ned dem i smeten. Tillsätt salt, socker, kardemumma och smält smör.
Grädda plättar på vanligt sätt. Håll dem varma över en kastrull med hett vatten. Lägg upp plättarna i högar på tallrikar. Skeda glassen bredvid och garnera ev med litet färsk frukt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar