måndag 19 maj 2014

Brüggelåda

BRÜGGELÅDA

En verkligt god smårätt, lättlagad och litet annorlunda. Har man hårdkokta ägg över från en annan måltid, är detta ett utmärkt sätt att ta dem tillvara.

4 - 5 portioner

6 ägg
300 g oskalade räkor
2 msk smör eller margarin
3 msk klippt persilja
3 msk klippt dill
1 msk senapspulver
½ msk vetemjöl
1½ dl vispgrädde
salt, vitpeppar
smör eller margarin till formen
2 msk riven ost

Tips:
Det blir också gott att krydda med
curry eller riven pepparrot.

Gott att äta till:
Varmt bröd och tomatsallad.


Koka äggen 10 minuter. Skala under tiden räkorna. Spola av äggen med kallt vatten. Skala och skiva dem. Smält matfettet i en gryta. Strö på persilja, dill och senapspulver och lägg i räkorna. Strö över mjölet och späd med grädden, litet i sänder. Smaka av med salt och vitpeppar och lägg i äggskivorna.

Låt massan sjuda någon minut och häll den i en smord, ugnssäker form. Strö på osten och gratinera i ugn vid 250 - 275° ca 10 minuter.


Tid för tillagning: Ca 30 minuter
varav ca 10 minuter i ugnen.


Från Mina Bästa Recept


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar