BRÜGGELÅDA
En verkligt god smårätt, lättlagad och litet annorlunda. Har man hårdkokta ägg över från en annan måltid, är detta ett utmärkt sätt att ta dem tillvara.
4 - 5 portioner
6 ägg
300 g oskalade räkor
2 msk smör eller margarin
3 msk klippt persilja
3 msk klippt dill
1 msk senapspulver
½ msk vetemjöl
1½ dl vispgrädde
salt, vitpeppar
smör eller margarin till formen
2 msk riven ost
Tips:
Det blir också gott att krydda med
curry eller riven pepparrot.
Gott att äta till:
Varmt bröd och tomatsallad.
Koka äggen 10 minuter. Skala under tiden räkorna. Spola av äggen med kallt vatten. Skala och skiva dem. Smält matfettet i en gryta. Strö på persilja, dill och senapspulver och lägg i räkorna. Strö över mjölet och späd med grädden, litet i sänder. Smaka av med salt och vitpeppar och lägg i äggskivorna.
Låt massan sjuda någon minut och häll den i en smord, ugnssäker form. Strö på osten och gratinera i ugn vid 250 - 275° ca 10 minuter.
Tid för tillagning: Ca 30 minuter
varav ca 10 minuter i ugnen.
Från Mina Bästa Recept

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar