måndag 19 maj 2014

Paprikasoppa

PAPRIKASOPPA

Vacker att se på och underbart god är denna soppa. Smaksätt gärna med pressad vitlök om du är vitlöksälskare.

4 portioner

1 röd paprika
1 gul paprika
1 grön paprika
1 gul lök
2 morötter
2 msk oliv- eller annan matolja
½ dl ris
1 l hönsbuljong
2 msk torr sherry
salt, vitpeppar

Serveringstips:
Bjud varmt vitlöksbröd eller
ostkex till soppan.


Ansa paprikorna och skär dem i strimlor. Skala lök och morötter, hacka löken och skär morötterna i tärningar. Värm oljan i en kastrull och fräs lök och morötter ca 5 minuter. Tillsätt riset, häll över buljongen och låt soppan koka 20 minuter.

Blanda ned paprikan och koka soppan ca 5 minuter. Tillsätt sherryn och smaka av med salt och peppar. Servera paprikasoppan rykande varm.


Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Tid på spisen ca 30 minuter


Från Lätt & Läckert


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar