LEVERGRYTA MED MORÖTTER
Lever och morot är båda något söta i smaken och passar bra tillsammans. Så varför inte laga den här fina vardagsgrytan? Den blir både nyttig och god.
4 portioner
300 g nötlever
2 msk vetemjöl
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
150 g fläsk
2 hackade gula lökar
2 dl buljong
4 morötter skurna i tärningar
1 tsk dragon
1 dl grädde
Gott att äta till:
Potatismos och vitkålssallad
med lingon.
Skölj levern väl och skär den i tärningar. Blanda mjöl, salt och peppar och vänd leverbitarna i mjölblandningen. Skär fläsket i tärningar. Lägg dem i en kall gryta, hetta upp och låt dem bli brynta.
Lägg lever och hackad lök i grytan och låt det hela få färg. Späd med buljongen, tillsätt morotstärningarna och krydda med dragon. Låt allt eftersteka under lock på svag värme ca 20 minuter. Tillsätt grädden och låt grytan få ett uppkok före serveringen.
Tid för tillagning: Ca 1 1/4 timme.
Lever och morot är båda något söta i smaken och passar bra tillsammans. Så varför inte laga den här fina vardagsgrytan? Den blir både nyttig och god.
4 portioner
300 g nötlever
2 msk vetemjöl
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
150 g fläsk
2 hackade gula lökar
2 dl buljong
4 morötter skurna i tärningar
1 tsk dragon
1 dl grädde
Gott att äta till:
Potatismos och vitkålssallad
med lingon.
Skölj levern väl och skär den i tärningar. Blanda mjöl, salt och peppar och vänd leverbitarna i mjölblandningen. Skär fläsket i tärningar. Lägg dem i en kall gryta, hetta upp och låt dem bli brynta.
Lägg lever och hackad lök i grytan och låt det hela få färg. Späd med buljongen, tillsätt morotstärningarna och krydda med dragon. Låt allt eftersteka under lock på svag värme ca 20 minuter. Tillsätt grädden och låt grytan få ett uppkok före serveringen.
Tid för tillagning: Ca 1 1/4 timme.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar