måndag 19 maj 2014

Kycklingbröst i konjakssås

KYCKLINGBRÖST I KONJAKSSÅS

En riktig festrätt med kyckling som dessutom är mycket enkel att göra. Den mustiga såsen görs på grädde och crème fraîche, smaksatt med ädelost och konjak.

4 portioner

4 kycklingbröst
3 msk vetemjöl
1/4 tsk rosmarin
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
2 msk smör eller margarin

Sås:
100 g smulad ädelost
2 dl vispgrädde
2 dl crème fraîche
½ dl konjak
2 tsk pressad citronsaft

Garnering:
2 tsk strimlat citronskal
1 dl flagad mandel
3 msk klippt persilja


Blanda samman mjöl, rosmarin, salt och peppar. Halvera kycklingbrösten och vänd dem i mjölblandningen. Värm matfettet i en stekpanna. Bryn kycklingbitarna runt om på medelvärme. Lägg över dem i en ugnssäker form.

Blanda samman ost, grädde, crème fraîche, konjak och citronsaft, gärna i en mixer eller matberedare, till en jämn sås. Häll såsen över kycklingen.

Stek kycklingen i mitten av ugnen i 175° 35 - 40 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. Strö över citronskal, mandel och persilja och servera kycklingen.


Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Tid i ugnen ca 35 minuter


Från Lätt & Läckert


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar