måndag 19 maj 2014

Ostpanerade kalvmedaljonger

OSTPANERADE KALVMEDALJONGER

4 portioner

8 filébitar av kalv, 2 cm tjocka
(ca 500 g)
salt, peppar
1 ägg
2 - 3 rågade msk riven parmesan
2 msk finstött skorpmjöl
3 msk smör eller margarin

Ugnsbakade potatisklyftor:
6 - 7 medelstora potatisar
salt

Gott att äta till:
Persiljeströdda, vitlökskryddade
haricots verts.


Skala potatisarna och lägg dem efter hand i kallt vatten. Skär dem i 8 klyftor och koka dem i från början hett vatten 3 minuter. Låt potatisen rinna av i durkslag och bred ut den på folie över galler. Sätt in den på näst översta falsen i 200° ugn på övervärme 10 - 15 minuter. Skaka gallret 2 - 3 gånger så potatisklyftorna vänder sig, de ska bli gyllenbruna och en aning uppblåsta. Salta först efteråt.

Krydda köttet med salt och peppar. Vispa upp ägget. Blanda ihop ost och skorpmjöl och vänd filébitarna först i ägget, sedan i skorpmjölsblandningen. Tryck en aning så paneringen fastnar. Låt paneringen torka minst 5 minuter.

Bryn matfettet i stekpanna och stek kalvmedaljongerna på ganska svag värme tills de fått vacker färg. Beräkna ca 3 minuter på varje sida men passa noga, så att inte ostpaneringen bränner vid. Servera potatisklyftorna till.


Tid för tillagning: Ca 30 minuter,
varav 10 - 15 minuter i ugnen.


Från Mina Bästa Recept


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar