HEMMAGJORD OSTDIP
Denna ostdip är idealisk till snacks. Den smakar även utmärkt gott till råkoststavar eller till sprödrostat bröd.
4 portioner
1 vitlöksklyfta
½ knippa av vardera basilika,
persilja och gräslök
4 kvistar färsk mejram eller
1 msk torkad
2 kvistar färsk oregano eller
3/4 tsk torkad
100 g kesella gourmet
100 g keso
1 tsk pressad citronsaft
2 - 3 krm salt
1 krm vitpeppar
Skala och hacka vitlöken fint. Skölj alla färska örtkryddor. Nyp av bladen från basilika, mejram och oregano och hacka alltsammans fint med persilja och gräslök. Lägg kesella, keso och vitlök i en hög skål och mixa blandningen till en puré med en mixerstav. Eller lägg ingredienserna i en matberedare och kör till en puré.
Tillsätt citronsaft, salt och peppar och puréa ytterligare så att det blir en fin, krämig massa. Tillsätt slutligen kryddorna och blanda ned dem för hand - mixa inte!
Lägg upp dipen i en glasskål, täck med folie och ställ kallt 1 timme. Garnera med gräslök och basilikablad precis före serveringen. Bjud råkost och rostade tunna brödsnittar till.
Variation:
Blanda ned finskurna råa grönsaker som t ex gurka, morötter, selleri och några ringar vår- eller salladslök i dipen.
Tid för tillagning: 1 timme och 10 minuter
inklusive tid för kylning.
Från IMP kortserie

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar