KÖTTBULLAR I SENAPSSÅS
Köttbullarna är smaksatta med timjan och persilja och såsen får extra sting av senap. Servera gärna spaghetti till.
4 portioner
400 - 500 g blandfärs
1 finhackad gul lök
2 skivor söndersmulat vitt bröd
1 dl mjölk
1 ägg
4 msk hackad persilja
3 tsk timjan
1½ tsk salt
½ tsk vitpeppar
2 msk smör eller margarin
Senapssås:
3½ dl vatten
1 - 1½ köttbuljongtärning
2 msk vetemjöl
1½ dl kaffegrädde
3 msk senap
salt, vitpeppar
ev hackad gräslök eller salladslök
Blanda köttfärsen med lök, brödsmulor, mjölk, ägg, persilja, timjan, salt och peppar. Forma smeten till ca 30 köttbullar. Bryn matfettet i en stekpanna och stek köttbullarna i omgångar på medelvärme tills de är genomstekta, ca 10 minuter.
Vispa ur pannan med litet av vattnet och smula ned buljongtärningen. Rör ned mjölet och späd med resten av vattnet. Låt det småkoka ca 5 minuter under omrörning. Tillsätt grädde och senap och smaka av med salt och peppar.
Lägg ned köttbullarna i såsen och låt rätten bli riktigt varm. Strö ev över gräslök eller salladslök och servera rätten.
Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Tid på spisen ca 40 minuter
Från Lätt & Läckert

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar