måndag 19 maj 2014

Matig korvsallad

MATIG KORVSALLAD

Falukorv är stommen i den här enkla och goda salladen. Du kan även välja andra korvsorter som smakar litet mer, t ex salami.

4 portioner

500 g falukorv
½ - 1 stor gul lök
1 liten purjolök
4 hårdkokta ägg
4 tomater
1 bit färsk gurka
200 g ost, Herrgårds eller Grevé

Dressing:
1 msk vinäger
2 msk senap
1 krm salt
½ krm vitpeppar
2 msk vatten
1 dl matolja
en nypa socker

Garnering:
persilja
gräslök

Tips:
Osten kan bytas ut mot kokt,
tärnad potatis.

Lägg de olika salladsingredienserna
i grupper på fatet.


Dra skinnet av korven och skär den i skivor som du halverar. Strimla lök och purjolök. Skiva ägg och tomater och skär gurka och ost i stavar. Lägg korvskivorna i botten på ett lämpligt fat och lägg på lök, purjolök, ägg och tomatskivor och sedan gurka och ostbitar.

Skaka samman vinäger, senap, salt och peppar och tillsätt vatten och olja. Smaka av med en nypa socker. Häll dressingen över salladen och låt den gärna stå ett par timmar i kylskåp innan den serveras. Strö över finhackad persilja och gräslök och servera salladen.


Tid för tillagning: 20 minuter.


Från Lätt & Läckert


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar