RÖD KORVGRYTA
En god och lättlagad korvgryta med både smak och färg. Ju mindre tärningar man skär grönsakerna i, desto kortare blir tillagningstiden. Koka överhuvudtaget aldrig grönsaker för länge.
4 portioner
1 bit rotselleri, ca 100 g
2 morötter
4 potatisar
1 purjolök
3 dl buljong
500 g falukorv
2 inlagda rödbetor, ca 100 g
½ tsk salt
1 krm sellerisalt
1 msk finklippt persilja
Tips:
Tycker man om stark löksmak och
vitlök kan man byta ut purjolöken
mot 2 - 3 gula lökar och 1 vitlöks-
klyfta.
Gott att äta till:
Mörkt bröd och smör.
Skölj, ansa och skala rotfrukterna. Skölj och ansa purjolöken. Skär allt i små tärningar. Koka tärningarna i buljongen i en kastrull ca 5 minuter. Dra skinnet av korven och skär den i tärningar.
Tillsätt korven till grönsakerna i kastrullen och låt det hela sjuda ytterligare ca 10 minuter eller tills grönsakerna verkar lagom mjuka. Skär rödbetorna i tärningar, tillsätt dem och låt allt bli genomvarmt. Smaksätt med salt och sellerisalt och strö över klippt persilja.
Tid för tillagning: Ca 35 minuter.
Från Mina Bästa Recept

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar