måndag 19 maj 2014

Röd korvgryta

RÖD KORVGRYTA

En god och lättlagad korvgryta med både smak och färg. Ju mindre tärningar man skär grönsakerna i, desto kortare blir tillagningstiden. Koka överhuvudtaget aldrig grönsaker för länge.

4 portioner

1 bit rotselleri, ca 100 g
2 morötter
4 potatisar
1 purjolök
3 dl buljong
500 g falukorv
2 inlagda rödbetor, ca 100 g
½ tsk salt
1 krm sellerisalt
1 msk finklippt persilja

Tips:
Tycker man om stark löksmak och
vitlök kan man byta ut purjolöken
mot 2 - 3 gula lökar och 1 vitlöks-
klyfta.

Gott att äta till:
Mörkt bröd och smör.


Skölj, ansa och skala rotfrukterna. Skölj och ansa purjolöken. Skär allt i små tärningar. Koka tärningarna i buljongen i en kastrull ca 5 minuter. Dra skinnet av korven och skär den i tärningar.

Tillsätt korven till grönsakerna i kastrullen och låt det hela sjuda ytterligare ca 10 minuter eller tills grönsakerna verkar lagom mjuka. Skär rödbetorna i tärningar, tillsätt dem och låt allt bli genomvarmt. Smaksätt med salt och sellerisalt och strö över klippt persilja.


Tid för tillagning: Ca 35 minuter.


Från Mina Bästa Recept


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar