LYXIGA KANTARELLCRÊPES
Knaperstekt bacon och kantarell i ostgratinerade pannkakor!
4 portioner
Crêpes:
3 dl vetemjöl
6 dl mjölk
4 ägg
2 krm salt
smör till stekning
Fyllning:
300 g färska kantareller
75 g bacon
smör till stekning
½ tsk salt
2 krm malen vitpeppar
4 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 dl grädde
2 dl riven ost, 31%
Garnering:
stekta kantareller
färsk timjan
Crêpes:
Blanda samman smeten och grädda tunna crêpes. Sätt ugnen på 225 grader.
Fyllning:
Skär svamp och bacon i bitar och stek dem i smör. Salta och peppra. Pudra över mjölet och blanda. Häll i mjölk och grädde och sjud till en tjock stuvning. Smaka av med salt och peppar. Fyll pannkakorna med stuvning och rulla ihop.
Strö osten över och gratinera i ugnen 10 minuter. Garnera med litet smörstekta kantareller och timjankvistar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar