KRÄMIG LAXGRATÄNG
Dill och citron sätter fin smak på den här goda fiskgratängen.
4 portioner
4 laxbitar à 125 g
1 purjolök
smör
1 stor citron
2 dl crème fraîche
½ pkt fryst dill à 35 g
salt, peppar
Servering:
kokt potatis
gröna ärter
sallad
Sätt ugnen på 250 grader.
Dela och ansa purjolöken och skär den sedan i ca 2 cm tjocka skivor. Blanchera skivorna i lättsaltat vatten, häll av och låt rinna av ordentligt. Lägg purjolöken i botten av en smord ugnsform, ca 20 x 30 cm. Lägg laxbitarna ovanpå.
Tvätta citronen. Riv citronskalet fint, pressa ur saften och blanda med crème fraîche och dill. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen ovanpå fisken i formen och klicka på litet smör. Tillaga i mitten av ugnen 15 - 20 minuter. Strö citronskalet över gratängen.
Servera med kokt potatis, gröna ärter och en blandad sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar