torsdag 15 augusti 2024

Krämig laxgratäng

KRÄMIG LAXGRATÄNG

Dill och citron sätter fin smak på den här goda fiskgratängen.

4 portioner

4 laxbitar à 125 g
1 purjolök
smör
1 stor citron
2 dl crème fraîche
½ pkt fryst dill à 35 g
salt, peppar

Servering:
kokt potatis
gröna ärter
sallad


Sätt ugnen på 250 grader.

Dela och ansa purjolöken och skär den sedan i ca 2 cm tjocka skivor. Blanchera skivorna i lättsaltat vatten, häll av och låt rinna av ordentligt. Lägg purjolöken i botten av en smord ugnsform, ca 20 x 30 cm. Lägg laxbitarna ovanpå.

Tvätta citronen. Riv citronskalet fint, pressa ur saften och blanda med crème fraîche och dill. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen ovanpå fisken i formen och klicka på litet smör. Tillaga i mitten av ugnen 15 - 20 minuter. Strö citronskalet över gratängen.

Servera med kokt potatis, gröna ärter och en blandad sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar