torsdag 15 augusti 2024

Kotletter med gräddstuvad kål

KOTLETTER MED GRÄDDSTUVAD KÅL

Fira lillelördag med kotletter, pressad potatis och stuvad svartkål.

2 portioner

300 g svartkål
smör till stekning
1 dl vatten
3/4 dl vispgrädde
2 tsk koncentrerad kycklingfond
ev 2 tsk Maizena ljus redning
2 utskurna kotletter, 250 g
1 tsk flytande honung
1 krossad vitlöksklyfta
1 kvist rosmarin eller ½ tsk torkad

Servering:
kokt potatis


Repa svartkålsbladen från stjälkarna. Hacka bladen grovt. Fräs kålen i smör i en vid kastrull. Häll på vatten, grädde och fond och låt puttra ihop. Red ev med maizena. Salta och peppra ev.

Bryn kotletterna i smör, salta och peppra. Ringla över honung och lägg vitlök och rosmarin i pannan med ytterligare en smörklick. Sänk värmen och ös kotletterna med skyn under stekningen. Innertemperaturen på  köttet ska upp till 67 grader. Lägg över på en tallrik och låt vila några minuter före serveringen.

Servera köttet med kokt, pressad potatis och gräddstuvad svartkål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar