KOTLETTER MED GRÄDDSTUVAD KÅL
Fira lillelördag med kotletter, pressad potatis och stuvad svartkål.
2 portioner
300 g svartkål
smör till stekning
1 dl vatten
3/4 dl vispgrädde
2 tsk koncentrerad kycklingfond
ev 2 tsk Maizena ljus redning
2 utskurna kotletter, 250 g
1 tsk flytande honung
1 krossad vitlöksklyfta
1 kvist rosmarin eller ½ tsk torkad
Servering:
kokt potatis
Repa svartkålsbladen från stjälkarna. Hacka bladen grovt. Fräs kålen i smör i en vid kastrull. Häll på vatten, grädde och fond och låt puttra ihop. Red ev med maizena. Salta och peppra ev.
Bryn kotletterna i smör, salta och peppra. Ringla över honung och lägg vitlök och rosmarin i pannan med ytterligare en smörklick. Sänk värmen och ös kotletterna med skyn under stekningen. Innertemperaturen på köttet ska upp till 67 grader. Lägg över på en tallrik och låt vila några minuter före serveringen.
Servera köttet med kokt, pressad potatis och gräddstuvad svartkål.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar