KASSLERGRATÄNG MED KRÄMIG OSTSÅS
Så smidigt med hela middagen i en och samma form! Servera gärna en enkel sallad till.
4 portioner
2 röda spetspaprikor
1 gul lök
2 msk smör
4 - 6 portioner nykokt ris
500 g kassler
2 - 3 stora tomater
Ostsås:
2 msk smör
1½ msk vetemjöl
3 dl standardmjölk
1 dl riven lagrad ost
1 äggula
Topping:
1 dl riven lagrad ost
valfria hackade örter
Sätt ugnen på 225 grader.
Kärna ur och tärna paprikorna. Skala och finhacka löken. Fräs lök och paprika i smör. Blanda paprika, lök och ris och lägg det i en smord ugnsform.
Ostsås:
Smält smöret i en kastrull och rör ner mjölet. Späd med mjölk under omrörning. Låt såsen puttra samman några minuter under omrörning. Smaka av såsen med salt och peppar. Ta kastrullen från värmen, tillsätt osten och rör ner äggulan.
Skiva kassler och tomater. Fördela hälften av såsen över riset i formen. Fördela kassler- och tomatskivor över blandningen och häll på resten av såsen.
Topping:
Strö över osten. Gratinera i nedre delen av ugnen 20 - 25 minuter. Strö över örter och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar