Bönor i soppan blir extra mättande och gott.
2 portioner
Det gröna på ½ purjolök
2 små morötter
1 stor potatis
1 msk smör till stekning
5 dl vatten
1 dl kokosmjölk
1 grönsaksbuljongtärning
eller 1½ msk koncentrerad kycklingfond
2 msk finhackad färsk timjan
eller 1 tsk torkad
salt, nymalen peppar
½ burk små vita bönor à ca 400 g
15 g babyspenat
Tillbehör:
bröd, gärna surdegsbröd
Dela purjolöken på längden och skölj noga. Skala och tärna morötterna och potatisen. Fräs allt i smör i en kastrull tills löken mjuknat utan att få färg. Tillsätt vatten, kokosmjölk, buljongtärning och timjan. Sjud soppan tills grönsakerna är precis mjuka. Smaka av med salt och peppar.
Skölj bönorna och grovhacka spenaten. Lägg ner i soppan och låt allt bli varmt. Servera med bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar