onsdag 7 augusti 2024

Pasta med spenatpesto

PASTA MED SPENATPESTO

Svårare behöver det inte vara!

4 portioner

400 g spaghetti

Spenatpesto:
150 g färsk bladspenat
1 kruka färsk basilika (spara
ev några blad till garnering)
2 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
½ citron
50 g pinjenötter
50 g cashewnötter
25 g riven parmesanost
salt

Servering:
25 g hyvlad parmesanost


Skölj spenat och basilika. Mixa slätt tillsammans med skalad vitlök, olja och pressad citronsaft. Rosta nötterna i en torr stekpanna och låt svalna något. Tillsätt sedan dem och parmesan i mixern och kör till en grov konsistens. Smaka av med salt.

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Blanda peston med den nykokta, avrunna pastan. Toppa med hyvlad parmesan och färsk basilika.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar