SPRÖD TORSK MED SMÖRSLUNGAD POTATIS
OCH GRÖN ÄRTPURÉ
Mild torsk och söt ärtpuré passar alla åldrar.
4 portioner
500 g torskfilé i bitar
salt, nymalen peppar
1 dl ströbröd
2 msk smör till stekning
Smörslungad potatis:
750 g potatis
1 msk smör
3 kvistar bladpersilja
Ärtpuré:
300 g frysta gröna ärter
2 msk olivolja
1 msk pressad citron
salt, peppar
Tillbehör:
ärtskott
citronklyftor
Smörslungad potatis:
Skrubba eller skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt rinna av väl. Smält smöret i kastrullen. Tillsätt finhackad persilja och vänd runt potatisarna i smöret några minuter inför servering.
Ärtpuré:
Lägg ärterna i en skål, täck med kokande vatten och låt stå 2 minuter. Låt rinna av i en sil. Mixa ihop ärter och olivolja med stavmixer. Smaka av med pressad citron, salt och peppar.
Salta och peppra fisken och vänd den i ströbröd. Stek i smör ca 3 minuter per sida, tills fisken är precis genomstekt. Servera fisken med potatis, ärtpuré, ärtskott och citronklyfta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar