onsdag 7 augusti 2024

Spröd torsk med smörslungad potatis och grön ärtpuré

SPRÖD TORSK MED SMÖRSLUNGAD POTATIS
OCH GRÖN ÄRTPURÉ

Mild torsk och söt ärtpuré passar alla åldrar.

4 portioner

500 g torskfilé i bitar
salt, nymalen peppar
1 dl ströbröd
2 msk smör till stekning

Smörslungad potatis:
750 g potatis
1 msk smör
3 kvistar bladpersilja

Ärtpuré:
300 g frysta gröna ärter
2 msk olivolja
1 msk pressad citron
salt, peppar

Tillbehör:
ärtskott
citronklyftor


Smörslungad potatis:
Skrubba eller skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt rinna av väl. Smält smöret i kastrullen. Tillsätt finhackad persilja och vänd runt potatisarna i smöret några minuter inför servering.

Ärtpuré:
Lägg ärterna i en skål, täck med kokande vatten och låt stå 2 minuter. Låt rinna av i en sil. Mixa ihop ärter och olivolja med stavmixer. Smaka av med pressad citron, salt och peppar.

Salta och peppra fisken och vänd den i ströbröd. Stek i smör ca 3 minuter per sida, tills fisken är precis genomstekt. Servera fisken med potatis, ärtpuré, ärtskott och citronklyfta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar