KRYDDIG FLÄSKKARRÉ OCH POTATISSALLAD
4 portioner
800 g fläskkarré i skivor
Rub:
1 msk rökt paprikapulver
1 msk stött fänkålsfrö
1 msk muscovadosocker
½ msk chiliflakes
½ msk vitlökspulver
½ msk svartpepparkorn
½ msk hela rosépepparkorn
1 msk salt
Potatissallad:
150 g sockerärter
1 kg kokt, kall färskpotatis
1 knippe rädisor
250 g körsbärstomater
½ dl cocktailkapris
3/4 dl olivolja
½ dl hackad dill
Garnering:
persilja
Tillbehör:
kryddsmör, se recept nedan
Sätt ugnen på 220°.
Rub:
Stöt samman paprikapulver, fänkålsfrön, muscovadosocker, chiliflakes, vitlökspulver, svartpeppar, rosépeppar och salt i en mortel. Förvara i en burk med tätslutande lock.
Potatissallad:
Ansa och koka sockerärterna 1 minut. Spola dem i kallt vatten och låt dem rinna av. Skär potatisen i mindre bitar om den är stor. Ansa rädisorna och skär dem i kvartar eller skivor. Halvera tomaterna och låt kaprisen rinna av. Blanda sockerärter, potatis, rädisor, tomater och kapris i en stor skål.
Blanda olja och dill och vänd ned i salladen. Garnera med litet persilja.
Gnid in karréskivorna ordentligt med kryddblandningen. Grilla köttet 5 minuter per sida, fortsätt sedan grillningen indirekt under lock ca 10 minuter. Köttet är klart när det har en innertemperatur på 75°. Låt köttet vila 10 minuter.
Servera karréskivorna med kryddsmör och potatissallad.
Kryddsmör:
Rör 200 g rumstempererat smör mjukt. Blanda det med 1 dl riven parmesanost, ½ dl finhackad persilja, 1 tsk chiliflakes och 2 finhackade vitlöksklyftor. Forma smöret till en rulle och linda in det i plastfolie. Förvara i kyl eller i rumstemperatur.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar