KYCKLINGGRYTA MED TOMAT OCH KANTARELLER
4 portioner
500 g kycklingfilé
2 msk soya
2 msk smör
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
2 dl vatten
200 g färskost kantarell
2 msk koncentrerad kalvfond
2 dl matlagningsgrädde
2 msk vetemjöl
125 g soltorkade tomater i olja
3 msk hackad gräslök
Till servering:
kokt ris
färsk bladspenat
Skär kycklingköttet i små bitar. Blanda det med soya. Stek det i smör i omgångar. Pressa över vitlöken, salta och peppra och lägg över det i en gryta. Häll över vatten, ost och fond. Koka upp och låt sjuda 5 minuter.
Blanda grädde och mjöl och rör ned det i grytan. Sjud 3 minuter. Skär tomaterna i bitar och blanda ned dem i grytan. Strö över gräslök och servera med kokt ris och färska spenatblad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar