JORDGUBBSDESSERT I GLAS
Förbered fläderkräm och jordgubbar och lägg samman desserten i glas vid servering.
6 portioner
500 g jordgubbar
1 lime
3 msk honung
Fläderkräm:
4 äggulor
4 dl vispgrädde
2 msk socker
1 dl koncentrerad fläderblomssaft
1 msk potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
Servering:
150 g jordgubbar
6 småkakor, t ex havrekakor eller drömmar
Skölj, rensa och skiva jordgubbarna. Blanda med limesaft och honung och låt dra 30 minuter.
Fläderkräm:
Blanda äggulor, 2 dl av grädden, socker, flädersaft och potatismjöl i en kastrull och värm under omrörning tills krämen tjocknar. Låt krämen kallna.
Vispa resten av grädden med vaniljsocker och blanda med den kalla krämen. Varva kräm och marinerade bär i portionsglas. Toppa med några färska bär och krossade havrekakor eller drömmar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar