lördag 11 juni 2022

Jordgubbsdessert i glas

JORDGUBBSDESSERT I GLAS

Förbered fläderkräm och jordgubbar och lägg samman desserten i glas vid servering.

6 portioner

500 g jordgubbar
1 lime
3 msk honung

Fläderkräm:
4 äggulor
4 dl vispgrädde
2 msk socker
1 dl koncentrerad fläderblomssaft
1 msk potatismjöl
1 tsk vaniljsocker

Servering:
150 g jordgubbar
6 småkakor, t ex havrekakor eller drömmar


Skölj, rensa och skiva jordgubbarna. Blanda med limesaft och honung och låt dra 30 minuter.

Fläderkräm:
Blanda äggulor, 2 dl av grädden, socker, flädersaft och potatismjöl i en kastrull och värm under omrörning tills krämen tjocknar. Låt krämen kallna.

Vispa resten av grädden med vaniljsocker och blanda med den kalla krämen. Varva kräm och marinerade bär i portionsglas. Toppa med några färska bär och krossade havrekakor eller drömmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar