söndag 16 maj 2021

Citronlax med krämig spenat

CITRONLAX MED KRÄMIG SPENAT

Lika god varm som avsvalnad eller kall.

8 bufféportioner

4 laxfiléer
1 citron
½ tsk rapsolja

Krämig spenat:
1 vitlöksklyfta
1 tsk rapsolja
200 g färsk spenat
100 g naturell färskost
salt, peppar


Dela laxen i 8 bitar. Riv citronskalet fint och spara till garnering. Stek laxen gyllene på ena sidan i rapsolja. Salta, peppra, vänd laxen och stek gyllene på andra sidan. Pressa över citronsaft och ta från värmen. Citronsaften ska bubbla och koka in litet av den värmen som är kvar i pannan.

Krämig spenat:
Skala och riv vitlöken, stek den mjuk på låg värme i oljan i en panna. Tillsätt spenaten. När den krympt och blivit mjuk tillsätts färskosten och rör om. Smaka av med salt och peppar.

Lägg upp på serveringsfat och strö över citronskal. Om det finns citronsaft kvar i pannan, ringla över den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar