söndag 16 maj 2021

Ingefärskyckling med rostad potatis

INGEFÄRSKYCKLING MED ROSTAD POTATIS

2 portioner

300 g potatis
2 majskolvar (150 g majskorn)
1 msk smält smör
salt, svartpeppar
300 g kycklinglårfilé
30 g rucolasallad

Glaze:
2 msk ljus sirap
1 msk japansk soya
1 tsk finriven färsk ingefära
finrivet skal av ½ citron


Sätt ugnen på 225°. 

Tvätta potatisen och skär i tunna klyftor. Blanda med smält smör på bakpappersklädd plåt, salta och peppra. Stek i ugn 20 - 25 minuter och rör om då och då.

Glaze:
Blanda sirap, soya, ingefära och citron.

Lägg kycklingen i en ugnsform med bakplåtspapper, salta och peppra och stek i ugn. Börja med att pensla kycklingen med glaze var tredje minut tills den är helt klar efter ca 10 minuter. Efter sista penslingen ska kycklingen in i ugnen igen ca 3 minuter.

Servera kycklingen med skyn från formen samt rostad potatis och majs blandad med rucola.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar