INGEFÄRSKYCKLING MED ROSTAD POTATIS
2 portioner
300 g potatis
2 majskolvar (150 g majskorn)
1 msk smält smör
salt, svartpeppar
300 g kycklinglårfilé
30 g rucolasallad
Glaze:
2 msk ljus sirap
1 msk japansk soya
1 tsk finriven färsk ingefära
finrivet skal av ½ citron
Sätt ugnen på 225°.
Tvätta potatisen och skär i tunna klyftor. Blanda med smält smör på bakpappersklädd plåt, salta och peppra. Stek i ugn 20 - 25 minuter och rör om då och då.
Glaze:
Blanda sirap, soya, ingefära och citron.
Lägg kycklingen i en ugnsform med bakplåtspapper, salta och peppra och stek i ugn. Börja med att pensla kycklingen med glaze var tredje minut tills den är helt klar efter ca 10 minuter. Efter sista penslingen ska kycklingen in i ugnen igen ca 3 minuter.
Servera kycklingen med skyn från formen samt rostad potatis och majs blandad med rucola.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar