MILD CURRYKORV MED SPENAT
Basmatiris passar bra till den läckra grytan.
4 portioner
600 g falukorv
1 gul lök
3 morötter
1 msk smör till stekning
½ tsk salt
2 krm peppar
1 msk curry
2 dl vatten
2 msk tomatpuré
2 dl grädde eller crème fraîche
65 g babyspenat
Garnering:
koriander eller persilja
Strimla korven. Hacka löken. Skär morötterna i tunna skivor. Stek lök och morötter mjuka i smör utan att de tar färg. Lägg ned korvbitarna och bryn dem. Salta, peppra och strö över curry. Fräs en halv minut till. Tillsätt vatten, tomatpuré och grädde. Koka upp och rör om.
Låt grytan sjuda några minuter. Blanda i spenaten så att den blir varm. Garnera med kryddgrönt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar