KRÄMIG KORVGRATÄNG
Vardagsmat när den är som bäst. Servera förslagsvis med kokt potatis och broccoli.
4 portioner
600 g falukorv
4 plommontomater
1 gul lök
200 g champinjoner
1 msk smör till stekning
2 dl valfri grädde
2 msk koncentrerad kalvfond
2 msk chilisås
3 - 4 msk tomatpuré
2 msk dijonsenap
1 tsk sambal oelek
1 vitlöksklyfta
150 g riven lagrad ost
Garnering:
färsk timjan
Sätt ugnen på 225 grader.
Skiva falukorven och dela till halvmånar. Skiva tomaterna. Skiva lök och svamp och stek dem i smör i en stekpanna. Varva allt i en ugnsform.
Blanda grädde, kalvfond, chilisås, tomatpuré, dijonsenap, sambal oelek och pressad vitlök. Häll blandningen över korven i formen och strö över den rivna osten. Gratinera i ugnen ca 25 minuter och garnera med timjan vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar