fredag 12 februari 2021

Falukorv provencale

FALUKORV PROVENCALE

Servera gärna korven med ugnsstekt potatis och gröna bönor.

5 portioner

800 g falukorv
½ dl dijonsenap
1 squash
3 tomater
½ dl panko eller ströbröd
1 dl riven ost
1 tsk timjan
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl hackad persilja

Tomatsås:
1 hackad gul lök
1 msk smör till stekning
400 g krossade tomater
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
2 krm peppar


Dra skinnet av korven och skär skåror i den en bit ned, men inte hela vägen igenom. Lägg korven i en ugnsform. Bred senap på hela korven. Skiva squash och tomater och stick ned i skårorna på korven.

Tomatsås:
Hacka och fräs löken i smör i en kastrull. Tillsätt krossade tomater. Pressa över vitlök och koka såsen några minuter. Smaka av med salt och peppar och häll såsen runt korven.

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ströbröd, ost, timjan, pressad vitlök och persilja. Strö blandningen över korven och tillaga i ugnen 25 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar