fredag 12 februari 2021

Apelsinmarmelad med ingefära

APELSINMARMELAD MED INGEFÄRA

Har du ingen gasväv kan du lägga kärnorna i en tesil och låta dem koka med.

Ca 7 dl marmelad

½ kg apelsiner
ca 4 dl vatten
½ kg socker
1 tsk citronsyra
1 msk färskriven ingefära


Tvätta och skrubba apelsinerna noga. Skär dem i klyftor. Lägg kärnorna i litet gasväv och knyt ihop till en liten påse. Skär klyftorna i ½ cm tjocka skivor och lägg dem i en kastrull med vatten. Låt stå över natten. Koka apelsinerna tillsammans med kärnorna under lock ca 30 minuter.

Ta upp kärnpåsen och tillsätt sockret. Koka ca 15 minuter. Ta bort skummet med en sked. Rör ned citronsyra och ingefära och häll upp på väl rengjorda burkar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar