FLÄSKKOTLETT MED FÄNKÅL
Kotletterna serveras med massor av grönsaker, men om du vill kan du även ställa fram litet råris.
4 portioner
4 fjärilskotletter
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
rapsolja till stekning
500 g haricots verts
Fänkålsröra:
8 champinjoner
2 msk smör till stekning
1 fänkål
1 påse babyspenat, 65 g
1 dl gröna oliver
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk balsamvinäger
Fänkålsröra:
Ansa och skiva champinjonerna och stek dem i smöret. Ansa och skiva fänkålen och låt den steka med svampen en stund. Hacka spenaten och skiva oliverna. Blanda ned dem i stekpannan och krydda med salt och peppar. Ringla över balsamvinäger.
Krydda fläskkotletterna med salt och peppar. Stek dem på båda sidor i olja. Lägg dem på fänkålsröran vid servering.
Stek haricots verts i olja ca 10 minuter på medelvärme, krydda med salt och peppar och servera till kotletterna och fänkålen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar