måndag 15 februari 2021

Fläskkotlett med fänkål

FLÄSKKOTLETT MED FÄNKÅL

Kotletterna serveras med massor av grönsaker, men om du vill kan du även ställa fram litet råris.

4 portioner

4 fjärilskotletter
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
rapsolja till stekning
500 g haricots verts

Fänkålsröra:
8 champinjoner
2 msk smör till stekning
1 fänkål
1 påse babyspenat, 65 g
1 dl gröna oliver
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk balsamvinäger


Fänkålsröra:
Ansa och skiva champinjonerna och stek dem i smöret. Ansa och skiva fänkålen och låt den steka med svampen en stund. Hacka spenaten och skiva oliverna. Blanda ned dem i stekpannan och krydda med salt och peppar. Ringla över balsamvinäger.

Krydda fläskkotletterna med salt och peppar. Stek dem på båda sidor i olja. Lägg dem på fänkålsröran vid servering.

Stek haricots verts i olja ca 10 minuter på medelvärme, krydda med salt och peppar och servera till kotletterna och fänkålen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar