måndag 15 februari 2021

Franskt lamm

FRANSKT LAMM

Lammkotletterna smaksätts med citron, vitlök och persilja och serveras med grönsaksröra.

4 portioner

½ kruka persilja
1 citron
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
700 g lammracks
1 msk olivolja till stekning

Ratatouille:
1 gul paprika
1 röd paprika
1 ask körsbärstomater
1 gul lök
1 squash
1 aubergine
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
½ tsk salt
2 krm svartpeppar

Sås:
2 dl crème fraîche
2 msk tapenade
2 msk hackad rosmarin


Sätt ugnen på 175 grader.

Finhacka persiljan, riv citronskalet och skala och finhacka vitlöksklyftan. Blanda dem med salt och peppar och gnid in köttet med det. Bryn köttet i oljan så att det får fin färg och stek sedan vidare i ugnen ca 20 minuter. Ta ut, täck med folie och låt vila 15 minuter.

Ratatouille:
Kärna ur och tärna paprikorna. Halvera tomaterna. Skala och tärna löken. Tärna squash och aubergine grovt. 

Lägg allt i en stor tjockbottnad gryta, pressa i vitlöksklyftorna och ringla över olja. Låt puttra 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Sås:
Rör ihop crème fraîche, tapenade och hackad rosmarin. Servera till lammet och grönsakerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar