onsdag 16 september 2020

Kyckling i jordnötssås

KYCKLING I JORDNÖTSSÅS

2 portioner

250 g kycklingfilé
2 msk jordnötssmör
½ tsk röd currypasta
pressad saft av ½ lime
1 tsk farin
½ dl vatten
1 dl matlagningsgrädde
1 tsk kycklingfond
1 vitlöksklyfta
½ äpple
1 morot
salt, peppar

Servering:
ris


Strimla kycklingen. Vispa ihop jordnötssmör, currypasta, limesaft, socker, vatten, grädde och fond i en gryta och koka upp. Kärna ur äpplet och skär det i strimlor. Skala och strimla moroten. 

Bryn kycklingen i en stekpanna med olja. Lägg ned kycklingen i grytan tillsammans med äpple, morot och pressad vitlök. Koka några minuter och smaka av med salt och peppar.

Servera med kokt ris.



Foto: Olof Abrahamsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar