onsdag 16 september 2020

Torskrygg med skirat smör och pepparrot

TORSKRYGG MED SKIRAT SMÖR
OCH PEPPARROT

4 portioner

4 bitar torskrygg
2 msk salt
5 dl vatten
25 g smör
peppar

Skirat smör:
100 g smör

Servering:
riven pepparrot
kokt pressad potatis
kokt broccoli


Lägg torskbitarna i en form. Rör ut saltet med kallt vatten i en bunke och häll över fisken. Låt ligga i kylen ca 2 timmar. Ta upp fisken och låt den rinna av på en ren handduk. Torka av ytan.

Hetta upp smöret i en stekpanna tills det börjar få färg. Stek fisken på köttsidan ca 3 minuter på medelvärme. Vänd och stek fisken på svag värme och ös över steksmöret då och då tills fiskköttet börjar dela sig, ca 5 minuter. Krydda med peppar.

Smält smöret i en kastrull och låt det fräsa tills det får en nötaktig doft och färg. Låt stå vid sidan av spisen. Skumma och häll upp i en varm såssnipa.

Servera fisken med det skirade smöret, pepparrot, pressad potatis och broccoli.



Foto: Karin Mönefors

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar