FISKGRATÄNG MED SVAMP
3 portioner
600 g fiskfilé, kolja eller
annan vit fisk
salt, peppar
1 msk matfett
200 g champinjoner
1 msk matfett
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
salt, peppar
2 dl riven, lagrad prästost
Servering:
kokt ris
kokt broccoli
Sätt ugnen på 200°.
Lägg fiskfiléerna i en smord ugnsfast form. Salta och peppra. Smält smöret och pensla fisken. Täck formen med ett bakplåtspapper och tillaga mitt i ugnen ca 10 minuter. Sila av och spara fiskspadet.
Ansa och skiva champinjonerna och fräs dem i en kastrull med matfett tills vätskan är genomskinlig. Rör ned mjöl och tillsätt mjölk och fiskspad under omrörning. Låt såsen sjuda 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Bred såsen över fisken och strö över ost. Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter.
Servera med ris och broccoli.
3 portioner
600 g fiskfilé, kolja eller
annan vit fisk
salt, peppar
1 msk matfett
200 g champinjoner
1 msk matfett
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
salt, peppar
2 dl riven, lagrad prästost
Servering:
kokt ris
kokt broccoli
Sätt ugnen på 200°.
Lägg fiskfiléerna i en smord ugnsfast form. Salta och peppra. Smält smöret och pensla fisken. Täck formen med ett bakplåtspapper och tillaga mitt i ugnen ca 10 minuter. Sila av och spara fiskspadet.
Ansa och skiva champinjonerna och fräs dem i en kastrull med matfett tills vätskan är genomskinlig. Rör ned mjöl och tillsätt mjölk och fiskspad under omrörning. Låt såsen sjuda 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Bred såsen över fisken och strö över ost. Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter.
Servera med ris och broccoli.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar