onsdag 9 september 2020

Fiskgratäng med svamp

FISKGRATÄNG MED SVAMP

3 portioner

600 g fiskfilé, kolja eller
annan vit fisk
salt, peppar
1 msk matfett
200 g champinjoner
1 msk matfett
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
salt, peppar
2 dl riven, lagrad prästost

Servering:
kokt ris
kokt broccoli


Sätt ugnen på 200°.

Lägg fiskfiléerna i en smord ugnsfast form. Salta och peppra. Smält smöret och pensla fisken. Täck formen med ett bakplåtspapper och tillaga mitt i ugnen ca 10 minuter. Sila av och spara fiskspadet.

Ansa och skiva champinjonerna och fräs dem i en kastrull med matfett tills vätskan är genomskinlig. Rör ned mjöl och tillsätt mjölk och fiskspad under omrörning. Låt såsen sjuda 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Bred såsen över fisken och strö över ost. Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter.

Servera med ris och broccoli.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar