KYCKLINGBIFFAR MED BÖNSALLAD
2 portioner
½ gul lök
200 g kycklingfärs
salt, peppar
1 msk potatismjöl
½ dl vispgrädde
1 msk smör eller margarin
Bönsallad:
200 g kokta vita bönor
5 körsbärstomater
½ grillad paprika från burk
1 msk olivolja
25 g rucola
2 tsk vitvinsvinäger
salt, peppar
Basilikasås:
1 dl crème fraîche
1 dl basilikablad
salt, peppar
Skala och hacka löken fint och blanda den med färs, tomatpuré, salt, peppar, potatismjöl och grädde. Forma till 4 biffar och stek dem i en stekpanna med smör ca 4 minuter per sida.
Bönsallad:
Skölj bönorna och blanda dem med delade tomater, strimlad paprika och rucola. Ringla över olja och vinäger och krydda med salt och peppar.
Basilikasås:
Blanda crème fraîche och hackad basilika och krydda med salt och peppar.
Servera biffarna med basilikasås och bönsallad
2 portioner
½ gul lök
200 g kycklingfärs
salt, peppar
1 msk potatismjöl
½ dl vispgrädde
1 msk smör eller margarin
Bönsallad:
200 g kokta vita bönor
5 körsbärstomater
½ grillad paprika från burk
1 msk olivolja
25 g rucola
2 tsk vitvinsvinäger
salt, peppar
Basilikasås:
1 dl crème fraîche
1 dl basilikablad
salt, peppar
Skala och hacka löken fint och blanda den med färs, tomatpuré, salt, peppar, potatismjöl och grädde. Forma till 4 biffar och stek dem i en stekpanna med smör ca 4 minuter per sida.
Bönsallad:
Skölj bönorna och blanda dem med delade tomater, strimlad paprika och rucola. Ringla över olja och vinäger och krydda med salt och peppar.
Basilikasås:
Blanda crème fraîche och hackad basilika och krydda med salt och peppar.
Servera biffarna med basilikasås och bönsallad
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar