onsdag 9 september 2020

Kycklingbiffar med bönsallad

KYCKLINGBIFFAR MED BÖNSALLAD

2 portioner

½ gul lök
200 g kycklingfärs
salt, peppar
1 msk potatismjöl
½ dl vispgrädde
1 msk smör eller margarin

Bönsallad:
200 g kokta vita bönor
5 körsbärstomater
½ grillad paprika från burk
1 msk olivolja
25 g rucola
2 tsk vitvinsvinäger
salt, peppar

Basilikasås:
1 dl crème fraîche
1 dl basilikablad
salt, peppar


Skala och hacka löken fint och blanda den med färs, tomatpuré, salt, peppar, potatismjöl och grädde. Forma till 4 biffar och stek dem i en stekpanna med smör ca 4 minuter per sida.

Bönsallad:
Skölj bönorna och blanda dem med delade tomater, strimlad paprika och rucola. Ringla över olja och vinäger och krydda med salt och peppar.

Basilikasås:
Blanda crème fraîche och hackad basilika och krydda med salt och peppar.

Servera biffarna med basilikasås och bönsallad



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar