APELSINFROMAGE
Förbered gärna dagen före och garnera vid serveringen.
6 portioner
6 gelatinblad
2 ägg, separerade
3 msk socker
3 dl vispgrädde
rivet skal av 2 apelsiner
pressad saft av 1 apelsin
Garnering:
vispgrädde
hinnfria apelsinklyftor
vindruvor
physalis
Blötlägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten 5 minuter. Vispa äggulor och socker vitt i en skål. Vispa grädden i en annan skål. Diska visparna väl och vispa äggvitorna till hårt skum. Ta upp gelatinbladen och smält dem tillsammans med apelsinsaften i en kastrull. Rör ned i äggulesmeten tillsammans med apelsinskalet.
Blanda i grädden och till sist äggvitorna. Häll smeten i en form och låt stå kallt 4 timmar. Lossa runt kanten och stjälp upp. Garnera med frukt och grädde.
Förbered gärna dagen före och garnera vid serveringen.
6 portioner
6 gelatinblad
2 ägg, separerade
3 msk socker
3 dl vispgrädde
rivet skal av 2 apelsiner
pressad saft av 1 apelsin
Garnering:
vispgrädde
hinnfria apelsinklyftor
vindruvor
physalis
Blötlägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten 5 minuter. Vispa äggulor och socker vitt i en skål. Vispa grädden i en annan skål. Diska visparna väl och vispa äggvitorna till hårt skum. Ta upp gelatinbladen och smält dem tillsammans med apelsinsaften i en kastrull. Rör ned i äggulesmeten tillsammans med apelsinskalet.
Blanda i grädden och till sist äggvitorna. Häll smeten i en form och låt stå kallt 4 timmar. Lossa runt kanten och stjälp upp. Garnera med frukt och grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar