onsdag 9 september 2020

Drottningmousse

DROTTNINGMOUSSE

4 portioner

3 dl vispgrädde
250 g frysta hallon och blåbär
3 gelatinblad
3 äggvitor
ett par droppar pressad citronsaft
3/4 dl vatten
1½ dl socker

Garnering:
1 dl vispad grädde
100 g hallon
100 g blåbär
mynta


Vispa grädden. Tina bären och mixa dem. Blötlägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten 5 minuter. Vispa äggvitorna och citronsaften till ett fast skum. Koka upp vatten och socker i en kastrull på hög värme tills temperaturen i sockerlagen är 120°. Vispa ned den heta sockerlagen i en tunn stråle i äggvitorna. Vispa 10 minuter tills marängsmeten svalnat.

Värm hälften av bärpurén i en kastrull eller i en skål i mikron. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta med purén. Rör ned resten av purén. Vänd ned bärpurén litet i taget i marängsmeten. Rör ned litet av bärmarängen i vispgrädden och vänd sedan ned resten. Fördela moussen i dessertglas och låt stelna i kylen minst 4 timmar.

Vispa grädden och spritsa en klick i varje glas. Toppa med blåbär, hallon och en kvist mynta.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar