CURRYKRYDDAD FISKSOPPA
En lättlagad fisksoppa med mycket smak av curry.
Ca 4 portioner
400 g torskfilé
200 g laxfilé
1röd paprika
1 aubergine
1 purjolök
1 msk curry
½ - 1 krm cayennepeppar
10 dl vatten
2 fiskbuljongtärningar
2 msk tomatpuré
2 dl crème fraîche
salt
Ostmuffins:
3 dl vetemjöl
1 dl fint rågmjöl
1½ tsk bakpulver
3 ägg
1 dl olivolja
1½ dl mjölk
40 g valnötter
6 marinerade soltorkade tomater
100 g riven ost
Sätt ugnen på 200°.
Soppa:
Kärna ur paprikan. Skala auberginen. Ansa purjolöken. Skär allt i små bitar. Fräs grönsakerna i litet matfett några minuter i en gryta. Tillsätt curry, cayennepeppar, vatten, buljongtärning och tomatpuré. Låt soppan koka ca 5 minuter.
Skär fisken i ganska stora tärningar. Lägg dem i soppan. Låt soppan koka på svag värme tills fisken är vit och ogenomskinlig, 3 - 5 minuter. Tillsätt crème fraîche och låt soppan koka upp på nytt under försiktig omrörning. Smaka av.
Foto: Fredrik Birkler
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar