torsdag 17 september 2020

Apelsinsallad

APELSINSALLAD

En frisk efterrätt.

Ca 4 portioner

4 apelsiner
2 kiwifrukter
2 bananer
ca 100 g vindruvor
½ dl sesamfrön

Lag:
pressad saft av 2 apelsiner
ev 1 msk apelsinlikör
florsocker efter smak


Pressa saften ur 2 apelsiner. Smaksätt den med likör och florsocker och rör så att sockret löser sig.

Rosta sesamfröna i en torr stekpanna tills de får litet färg. Skala apelsinerna och dela dem i hinnfria klyftor. Skala och skiva kiwifrukt och bananer. Halvera druvorna och ta bort kärnorna. Lägg frukten i en skål och häll över apelsinlagen. Ställ det kallt en stund.

Strö över sesamfröna strax innan salladen ska serveras. Bjud lättvispad grädde, ev smaksatt med litet likör, till.



Foto: Hans-Ove Ohlsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar