söndag 2 februari 2020

Sprödbakad torsk med skagenröra

SPRÖDBAKAD TORSK MED SKAGENRÖRA

Medan den sprödbakade torsken tillagas i ugnen kokar du potatisen. För att något liva upp denna rätt svänger du enkelt ihop en gurksallad med litet dill och till detta serveras även en klick skagenröra.

2 portioner

450 g potatis
1 fp sprödbakad torskfilé, ca 300 g
½ gurka
½ ask färsk dill
1 tsk olja
salt, peppar
190 g skagenröra


Skala och koka potatisen. Sätt ugnen på 225°C.

Dra av plasten från formen med fisken och tillaga den i formen mitt i ugnen 8 - 10 minuter.

Skär gurkan i tärningar och hacka dillen. Blanda gurka och dill med oljan och krydda med salt och peppar. 

Servera torsken med potatis, gurksallad och skagenröra.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar