FLÄSKYTTERFILÉ MED BRYSSELKÅL
Brysselkål borde man äta oftare. Dess smak passar utmärkt ihop med dessa filéer som fått koka upp i crème fraîche med vitlök och parmesan. Ihop med fluffigt ris är middagen serverad.
4 portioner
500 g brysselkål
600 g fläskytterfilé
2 dl lätt crème fraîche med vitlök och parmesan
4 portioner ris
2 tsk olja
salt, peppar
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Ansa och dela brysselkålen. Koka den mjuk i saltat vatten ca 8 minuter. Skär köttet i 2 cm tjocka skivor och stek i oljan i en stekpanna ca 2 minuter på varje sida. Rör ned crème fraîche och låt sjuda ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar.
Servera köttet i såsen med brysselkål och ris.
Brysselkål borde man äta oftare. Dess smak passar utmärkt ihop med dessa filéer som fått koka upp i crème fraîche med vitlök och parmesan. Ihop med fluffigt ris är middagen serverad.
4 portioner
500 g brysselkål
600 g fläskytterfilé
2 dl lätt crème fraîche med vitlök och parmesan
4 portioner ris
2 tsk olja
salt, peppar
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Ansa och dela brysselkålen. Koka den mjuk i saltat vatten ca 8 minuter. Skär köttet i 2 cm tjocka skivor och stek i oljan i en stekpanna ca 2 minuter på varje sida. Rör ned crème fraîche och låt sjuda ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar.
Servera köttet i såsen med brysselkål och ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar