söndag 2 februari 2020

Hallondessert med krämig topp

HALLONDESSERT MED KRÄMIG TOPP

En lättare dessert som passar perfekt för de middagar där man vill bjuda på något fräscht och fruktigt efter en mäktig huvudrätt. Nyplockade hallon sveps in i hallonsaft och gelésocker och toppas med en krämig, fluffig crème fraîcheröra.

4 portioner

200 g hallon (går även bra med frysta)
1 dl outspädd, osockrad hallonsaft
1 dl vatten
1 dl Gelésocker Multi

Till servering:
1 fp crème fraîche, 250 g
rivet lime- eller citronskal


Fördela hallon i botten på 4 portionsglas. Koka upp hallonsaft, vatten och gelésocker. Fördela saften över hallonen och ställ i kylen för att stelna.

Vispa crème fraîche och toppa desserten med detta vid servering. Smaksätt ev med rivet lime- eller citronskal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar