HALLONDESSERT MED KRÄMIG TOPP
En lättare dessert som passar perfekt för de middagar där man vill bjuda på något fräscht och fruktigt efter en mäktig huvudrätt. Nyplockade hallon sveps in i hallonsaft och gelésocker och toppas med en krämig, fluffig crème fraîcheröra.
4 portioner
200 g hallon (går även bra med frysta)
1 dl outspädd, osockrad hallonsaft
1 dl vatten
1 dl Gelésocker Multi
Till servering:
1 fp crème fraîche, 250 g
rivet lime- eller citronskal
Fördela hallon i botten på 4 portionsglas. Koka upp hallonsaft, vatten och gelésocker. Fördela saften över hallonen och ställ i kylen för att stelna.
Vispa crème fraîche och toppa desserten med detta vid servering. Smaksätt ev med rivet lime- eller citronskal.
En lättare dessert som passar perfekt för de middagar där man vill bjuda på något fräscht och fruktigt efter en mäktig huvudrätt. Nyplockade hallon sveps in i hallonsaft och gelésocker och toppas med en krämig, fluffig crème fraîcheröra.
4 portioner
200 g hallon (går även bra med frysta)
1 dl outspädd, osockrad hallonsaft
1 dl vatten
1 dl Gelésocker Multi
Till servering:
1 fp crème fraîche, 250 g
rivet lime- eller citronskal
Fördela hallon i botten på 4 portionsglas. Koka upp hallonsaft, vatten och gelésocker. Fördela saften över hallonen och ställ i kylen för att stelna.
Vispa crème fraîche och toppa desserten med detta vid servering. Smaksätt ev med rivet lime- eller citronskal.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar