KOKT TORSK MED ÄGGSÅS
Ett snabblagat fiskrecept som passar lika bra till vardags som till söndagsmiddag. En riktig klassiker som alltid är lika populär.
4 portioner
Äggsås:
1 ägg
1½ msk vetemjöl
3 dl mjölk
2 krm salt
½ krm vitpeppar
Torsk:
5 dl fiskbuljong, utspädd
600 g torskfilé
½ tsk salt
2 msk hackad persilja
Äggsås:
Hårdkoka ägget. Skala och hacka det, lägg i en skål och ställ åt sidan. Vispa ihop mjöl och litet av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken. Låt koka ca 3 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Ställ såsen åt sidan.
Fisk:
Koka upp fiskbuljongen i en vid kastrull. Skär fisken i portionsbitar, salta och lägg ned dem i buljongen. Koka på svag värme under lock ca 3 minuter. Ta upp fisken med hålslev och håll den varm.
Servering:
Koka upp såsen. Vänd försiktigt ned persilja och ägg i den varma såsen. Servera fisken med såsen, kokt potatis och gröna ärter.
Ett snabblagat fiskrecept som passar lika bra till vardags som till söndagsmiddag. En riktig klassiker som alltid är lika populär.
4 portioner
Äggsås:
1 ägg
1½ msk vetemjöl
3 dl mjölk
2 krm salt
½ krm vitpeppar
Torsk:
5 dl fiskbuljong, utspädd
600 g torskfilé
½ tsk salt
2 msk hackad persilja
Äggsås:
Hårdkoka ägget. Skala och hacka det, lägg i en skål och ställ åt sidan. Vispa ihop mjöl och litet av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken. Låt koka ca 3 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Ställ såsen åt sidan.
Fisk:
Koka upp fiskbuljongen i en vid kastrull. Skär fisken i portionsbitar, salta och lägg ned dem i buljongen. Koka på svag värme under lock ca 3 minuter. Ta upp fisken med hålslev och håll den varm.
Servering:
Koka upp såsen. Vänd försiktigt ned persilja och ägg i den varma såsen. Servera fisken med såsen, kokt potatis och gröna ärter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar