söndag 2 februari 2020

Kokt torsk med äggsås

KOKT TORSK MED ÄGGSÅS

Ett snabblagat fiskrecept som passar lika bra till vardags som till söndagsmiddag. En riktig klassiker som alltid är lika populär.

4 portioner

Äggsås:
1 ägg
1½ msk vetemjöl
3 dl mjölk
2 krm salt
½ krm vitpeppar

Torsk:
5 dl fiskbuljong, utspädd
600 g torskfilé
½ tsk salt
2 msk hackad persilja


Äggsås:
Hårdkoka ägget. Skala och hacka det, lägg i en skål och ställ åt sidan. Vispa ihop mjöl och litet av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken. Låt koka ca 3 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Ställ såsen åt sidan.

Fisk:
Koka upp fiskbuljongen i en vid kastrull. Skär fisken i portionsbitar, salta och lägg ned dem i buljongen. Koka på svag värme under lock ca 3 minuter. Ta upp fisken med hålslev och håll den varm.

Servering:
Koka upp såsen. Vänd försiktigt ned persilja och ägg i den varma såsen. Servera fisken med såsen, kokt potatis och gröna ärter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar