GRILLAD KYCKLING I CITRONGRÄSMARINAD
6 portioner
1 kg kycklingfiléer
1 dl salta jordnötter
2 salladslökar, tunt skivade
1 röd chili, tunt skivad
1 kruka koriander, grovt skuren
Marinad:
1 citrongräs, finhackat
2 vitlöksklyftor, finrivna
2 msk neutral olja
1 msk japansk soya
1 tsk socker
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
Jordnötssås:
4 msk jordnötssmör
2 msk japansk soya
1 msk socker
2 tsk ättiksprit, 12%
ca 1 dl vatten
Blanda alla ingredienserna till marinaden. Skär kycklingfiléerna på längden. Vänd runt dem i marinaden och låt stå minst 8 timmar i kylen, gärna över natten.
Mixa jordnötssmör med soya, socker och ättiksprit. Tillsätt vattnet och mixa till en sås. Grovhacka jordnötterna och blanda med salladslök, chili och koriander.
Grilla kycklingen till fin färg med en innertemperatur på 67°. Ringla såsen över kycklingen och strö över nötblandningen.
6 portioner
1 kg kycklingfiléer
1 dl salta jordnötter
2 salladslökar, tunt skivade
1 röd chili, tunt skivad
1 kruka koriander, grovt skuren
Marinad:
1 citrongräs, finhackat
2 vitlöksklyftor, finrivna
2 msk neutral olja
1 msk japansk soya
1 tsk socker
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
Jordnötssås:
4 msk jordnötssmör
2 msk japansk soya
1 msk socker
2 tsk ättiksprit, 12%
ca 1 dl vatten
Blanda alla ingredienserna till marinaden. Skär kycklingfiléerna på längden. Vänd runt dem i marinaden och låt stå minst 8 timmar i kylen, gärna över natten.
Mixa jordnötssmör med soya, socker och ättiksprit. Tillsätt vattnet och mixa till en sås. Grovhacka jordnötterna och blanda med salladslök, chili och koriander.
Grilla kycklingen till fin färg med en innertemperatur på 67°. Ringla såsen över kycklingen och strö över nötblandningen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar