LAX I UGN MED KRÄFTSALSA
4 portioner
1 kg färskpotatis
4 bitar laxfilé à 125 g
1 tsk flingsalt
½ tsk nymalen svartpeppar
1 dl hackad dill
2 msk smör
Kräftsalsa:
ca 250 g kräftstjärtar
½ gurka, skalad och tärnad
½ finhackad rödlök
2 msk finskuren gräslök
2 msk hackad dill
finrivet skal och saft av 1 citron
Romsås:
2 dl crème fraîche
1 burk stenbitsrom, 75 g
salt, svartpeppar
Sätt ugnen på 200°.
Koka potatisen i saltat vatten. Lägg laxbitarna i en smord ugnsform och krydda med salt och peppar. Tillaga mitt i ugnen till en innertemperatur på 48°, 10 - 15 minuter.
Blanda kräftstjärtar, gurka, rödlök, gräslök, dill och citronskal och -saft. Lägg kräftsalsan ovanpå laxen när den är klar. Blanda crème fraîche med rom till en sås. Vänd runt den nykokta potatisen med smör och dill och servera den till laxen och såsen.
4 portioner
1 kg färskpotatis
4 bitar laxfilé à 125 g
1 tsk flingsalt
½ tsk nymalen svartpeppar
1 dl hackad dill
2 msk smör
Kräftsalsa:
ca 250 g kräftstjärtar
½ gurka, skalad och tärnad
½ finhackad rödlök
2 msk finskuren gräslök
2 msk hackad dill
finrivet skal och saft av 1 citron
Romsås:
2 dl crème fraîche
1 burk stenbitsrom, 75 g
salt, svartpeppar
Sätt ugnen på 200°.
Koka potatisen i saltat vatten. Lägg laxbitarna i en smord ugnsform och krydda med salt och peppar. Tillaga mitt i ugnen till en innertemperatur på 48°, 10 - 15 minuter.
Blanda kräftstjärtar, gurka, rödlök, gräslök, dill och citronskal och -saft. Lägg kräftsalsan ovanpå laxen när den är klar. Blanda crème fraîche med rom till en sås. Vänd runt den nykokta potatisen med smör och dill och servera den till laxen och såsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar