FISKGRATÄNG MED SPENAT,
FÄRSKOST OCH PAPRIKA
Lägg portionsbitar av fisk på en bädd av spenat. Bred ett täcke av färskost och crème fraîche över. Toppa med ost och tärnad paprika.
4 portioner
400 g fryst bladspenat
1 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar
400 g torskfilé, sej, kolja eller annan vit fisk
100 g färskost med paprika
1 dl crème fraîche
1 tärnad röd paprika
1 dl riven lagrad ost
Tina och fräs spenaten i smör. Salta och peppra. Lägg den i en ugnssäker form. Dela fisken i portionsbitar och lägg den ovanpå. Salta och peppra. Blanda färskost och crème fraîche och bred ut det på fisken. Strö över paprika och riven ost. Grädda i 225° 20 minuter.
Servera fisken med potatismos, citron och riven morot.
FÄRSKOST OCH PAPRIKA
Lägg portionsbitar av fisk på en bädd av spenat. Bred ett täcke av färskost och crème fraîche över. Toppa med ost och tärnad paprika.
4 portioner
400 g fryst bladspenat
1 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar
400 g torskfilé, sej, kolja eller annan vit fisk
100 g färskost med paprika
1 dl crème fraîche
1 tärnad röd paprika
1 dl riven lagrad ost
Tina och fräs spenaten i smör. Salta och peppra. Lägg den i en ugnssäker form. Dela fisken i portionsbitar och lägg den ovanpå. Salta och peppra. Blanda färskost och crème fraîche och bred ut det på fisken. Strö över paprika och riven ost. Grädda i 225° 20 minuter.
Servera fisken med potatismos, citron och riven morot.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar