MAMMAS GODA SPAGHETTIGRATÄNG
Gör en stor sats av den här gratängen och frys in i småportioner. Passar perfekt som utflyktsmat eftersom den är lika god kall som varm.
4 portioner
200 g fullkornsspaghetti
1 gul lök
½ grön paprika
½ röd paprika
½ gul paprika
olivolja
1 msk curry
2 dl hönsbuljong
2 dl mellangrädde
salt, svartpeppar
1 grillad kyckling
1 dl riven ost
Till servering:
sallad
Sätt ugnen på 200°.
Koka spaghettin enligt anvisningar på förpackningen. Skala och hacka löken. Skär paprikorna i mindre bitar. Häll litet olja i en kastrull. Tillsätt curry och bryn lök och paprika någon minut. Häll i hönsbuljong och grädde och låt koka ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Smörj en ugnsfast form och lägg i den kokta spaghettin. Bena ur kycklingen och dela köttet i lagom stora bitar. Fördela kycklingbitarna över spaghettin, häll på såsen och strö över riven ost. Sätt in i ugnen ca 20 minuter.
Servera med en sallad.
Gör en stor sats av den här gratängen och frys in i småportioner. Passar perfekt som utflyktsmat eftersom den är lika god kall som varm.
4 portioner
200 g fullkornsspaghetti
1 gul lök
½ grön paprika
½ röd paprika
½ gul paprika
olivolja
1 msk curry
2 dl hönsbuljong
2 dl mellangrädde
salt, svartpeppar
1 grillad kyckling
1 dl riven ost
Till servering:
sallad
Sätt ugnen på 200°.
Koka spaghettin enligt anvisningar på förpackningen. Skala och hacka löken. Skär paprikorna i mindre bitar. Häll litet olja i en kastrull. Tillsätt curry och bryn lök och paprika någon minut. Häll i hönsbuljong och grädde och låt koka ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Smörj en ugnsfast form och lägg i den kokta spaghettin. Bena ur kycklingen och dela köttet i lagom stora bitar. Fördela kycklingbitarna över spaghettin, häll på såsen och strö över riven ost. Sätt in i ugnen ca 20 minuter.
Servera med en sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar