söndag 2 februari 2020

Gräddig pannacotta med hallon

GRÄDDIG PANNACOTTA MED HALLON

En pannacotta med färska bär är det få som säger nej till!

6 portioner

Pannacotta:
3 gelatinblad
1 vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker
5 dl vispgrädde
½ dl socker
2 dl hallon

Garnering:
blandade bär eller frukt
färsk citronmeliss


Lägg gelatinbladen i blöt. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull. Häll på vispgrädde och tillsätt sockret. Låt koka upp, rör om och låt puttra 2 - 3 minuter.

Ta av kastrullen från plattan. Lägg i gelatinbladen och rör om så att de löser sig. Sila bort vaniljstången.

Fördela hallonen i 6 portionsglas. Häll på smeten och ställ in i kylen minst 2 timmar så att det stelnar. Dekorera med bär och gröna blad före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar