GRÄDDIG PANNACOTTA MED HALLON
En pannacotta med färska bär är det få som säger nej till!
6 portioner
Pannacotta:
3 gelatinblad
1 vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker
5 dl vispgrädde
½ dl socker
2 dl hallon
Garnering:
blandade bär eller frukt
färsk citronmeliss
Lägg gelatinbladen i blöt. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull. Häll på vispgrädde och tillsätt sockret. Låt koka upp, rör om och låt puttra 2 - 3 minuter.
Ta av kastrullen från plattan. Lägg i gelatinbladen och rör om så att de löser sig. Sila bort vaniljstången.
Fördela hallonen i 6 portionsglas. Häll på smeten och ställ in i kylen minst 2 timmar så att det stelnar. Dekorera med bär och gröna blad före servering.
En pannacotta med färska bär är det få som säger nej till!
6 portioner
Pannacotta:
3 gelatinblad
1 vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker
5 dl vispgrädde
½ dl socker
2 dl hallon
Garnering:
blandade bär eller frukt
färsk citronmeliss
Lägg gelatinbladen i blöt. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull. Häll på vispgrädde och tillsätt sockret. Låt koka upp, rör om och låt puttra 2 - 3 minuter.
Ta av kastrullen från plattan. Lägg i gelatinbladen och rör om så att de löser sig. Sila bort vaniljstången.
Fördela hallonen i 6 portionsglas. Häll på smeten och ställ in i kylen minst 2 timmar så att det stelnar. Dekorera med bär och gröna blad före servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar