GRÄDDIG FILÉGRYTA
En lätt- och snabblagad gryta som går hem hos hela familjen. Vill du inte ha fläskfilé kan du byta ut köttet mot något annat du gillar, och även variera med andra grönsaker.
4 portioner
600 g fläskfilé eller kalvfilé
1 rödlök
2 klyftor vitlök
1 msk smör
salt, svartpeppar
1 dl vatten
1 msk kalvfond
2 dl crème fraîche
1 msk frysta örter
1 röd paprika
100 g gröna oliver utan kärnor
färsk oregano till servering
Skär köttet i 1 cm tjocka skivor. Strimla rödlöken och finhacka vitlöken. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet runt om några minuter. Krydda med salt och peppar. Tillsätt lök och vitlök och stek ytterligare någon minut under omrörning. Rör ned vatten, fond, crème fraîche och örter. Låt alltsammans puttra 10 minuter.
Strimla paprikan och blanda ned i grytan tillsammans med oliverna. Strö över litet oregano och servera direkt.
En lätt- och snabblagad gryta som går hem hos hela familjen. Vill du inte ha fläskfilé kan du byta ut köttet mot något annat du gillar, och även variera med andra grönsaker.
4 portioner
600 g fläskfilé eller kalvfilé
1 rödlök
2 klyftor vitlök
1 msk smör
salt, svartpeppar
1 dl vatten
1 msk kalvfond
2 dl crème fraîche
1 msk frysta örter
1 röd paprika
100 g gröna oliver utan kärnor
färsk oregano till servering
Skär köttet i 1 cm tjocka skivor. Strimla rödlöken och finhacka vitlöken. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet runt om några minuter. Krydda med salt och peppar. Tillsätt lök och vitlök och stek ytterligare någon minut under omrörning. Rör ned vatten, fond, crème fraîche och örter. Låt alltsammans puttra 10 minuter.
Strimla paprikan och blanda ned i grytan tillsammans med oliverna. Strö över litet oregano och servera direkt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar