fredag 14 april 2017

Fisk i ugn med citrusgremolata

FISK I UGN MED CITRUSGREMOLATA

Ugnsbaka torsken under ett täcke av fräsch gremolata på tre sorters citrusfrukter.

4 personer

400 g torskblock (halvtinat)
1 gul lök
10 cm purjolök
250 g sockerärter
salt, peppar
några skivor citron
3 dl grädde
½ fiskbuljongtärning

Citrusgremolata:
1 msk rivet apelsinskal
rivet skal av 1 citron
rivet skal av 1 lime
2 vitlöksklyftor
1½ dl finhackad persilja (1 kruka)


Sätt ugnen på 175°.

Skala och klyfta löken. Skiva purjolöken tunt. Lägg hälften av sockerärterna i botten på en eldfast form tillsammans med lök och purjolök. Lägg den halvtinade fisken ovanpå. Krydda med salt och peppar och lägg några skivor citron på toppen.

Koka upp grädde och buljongtärning och häll detta över fisken. Gratinera i ugnen ca 20 minuter. Känn med sticka att fisken är klar.

Gör gremolatan medan fisken är i ugnen. Blanda det rivna skalet från citrusfrukterna med riktigt finhackad vitlök och persilja. Förväll de sparade sockerärterna.

Ta ut fisken och strö över gremolatan. Servera med förvällda sockerärter och gärna pressad potatis.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar