söndag 12 februari 2017

Fläskfile i tomatsås

FLÄSKFILÉ I TOMATSÅS

Smakrik tomatsås med sardeller, chiliflakes och lite vispgrädde smakar fint ihop med fläskfilé och pasta.

4 personer

1 fläskfilé, 600 - 700 g
salt, peppar
smör och olja till stekning
½ tsk chiliflakes
250 g små tomater
1 vitlöksklyfta
6 sardeller i olja
2 msk tomatpuré
1 tsk socker
1 dl vispgrädde

Servering:
pasta av valfri sort, gärna spaghetti
eller linguini
smörgåskrasse


Putsa fläskfilén ren från senor och hinnor. Skär den i 2 - 3 cm tjocka skivor. Krydda med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med rikligt med smör och olja och stek köttet färdigt, ca 3 minuter per sida. Tillsätt chiliflakes i pannan. Ta upp köttet och sätt det åt sidan.

Dela tomaterna och fräs dem i pannan. Tillsätt pressad vitlök. Hacka sardellerna fint och tillsätt med tomatpuré, socker och grädde. Låt koka ihop ca 5 minuter och smaka av med salt och peppar.

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Blanda ned kött och pasta i tomatsåsen och garnera med smörgåskrasse.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar