LAX I ÖRTIG GRÄDDSÅS
2 portioner
2 bitar laxfilé à 125 g
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
½ msk smör eller margarin
salt, svartpeppar
½ dl vitt vin
1 dl matlagningsgrädde
½ dl vatten
½ fiskbuljongtärning
½ dl hackade örter, t ex dragon,
rosmarin, timjan och oregano
Till servering:
1 dl ris, okokt
150 g sockerärter
Skala, hacka och stek lök, finriven vitlök och champinjoner i kvartar i matfett i en traktörpanna. Krydda med salt och peppar. Häll på vin, matlagningsgrädde och vatten. Smula i buljongen och koka upp. Lägg i laxen, sjud med lock ca 5 minuter och vänd sist i hackade örter.
Servera med kokt ris och lättkokta sockerärter.
2 portioner
2 bitar laxfilé à 125 g
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
½ msk smör eller margarin
salt, svartpeppar
½ dl vitt vin
1 dl matlagningsgrädde
½ dl vatten
½ fiskbuljongtärning
½ dl hackade örter, t ex dragon,
rosmarin, timjan och oregano
Till servering:
1 dl ris, okokt
150 g sockerärter
Skala, hacka och stek lök, finriven vitlök och champinjoner i kvartar i matfett i en traktörpanna. Krydda med salt och peppar. Häll på vin, matlagningsgrädde och vatten. Smula i buljongen och koka upp. Lägg i laxen, sjud med lock ca 5 minuter och vänd sist i hackade örter.
Servera med kokt ris och lättkokta sockerärter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar