torsdag 9 februari 2017

Lax i örtig gräddsås

LAX I ÖRTIG GRÄDDSÅS

2 portioner

2 bitar laxfilé à 125 g
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
½ msk smör eller margarin
salt, svartpeppar
½ dl vitt vin
1 dl matlagningsgrädde
½ dl vatten
½ fiskbuljongtärning
½ dl hackade örter, t ex dragon,
rosmarin, timjan och oregano

Till servering:
1 dl ris, okokt
150 g sockerärter


Skala, hacka och stek lök, finriven vitlök och champinjoner i kvartar i matfett i en traktörpanna. Krydda med salt och peppar. Häll på vin, matlagningsgrädde och vatten. Smula i buljongen och koka upp. Lägg i laxen, sjud med lock ca 5 minuter och vänd sist i hackade örter. 

Servera med kokt ris och lättkokta sockerärter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar